Statutenwijziging van een B.V. / N.V.

De statuten van een B.V. of N.V. worden vastgelegd in de notariële akte van oprichting.

In de statuten wordt de interne organisatie van de Besloten Vennootschap (B.V.) of Naamloze Vennootschap (N.V.) geregeld. De statuten van een B.V. of N.V. worden vastgelegd in de notariële akte van oprichting.

De statuten dienen volgens de wet in ieder geval de volgende gegevens te bevatten:
- de naam van de vennootschap
- de zetel van de vennootschap
- het doel van de vennootschap
- de blokkeringsregeling (bij een B.V. verplicht)

De statuten van een B.V. of N.V. kunnen ten alle tijden worden gewijzigd. Daartoe dient de algemene vergadering van aandeelhouders een besluit te nemen. De wijze waarop het aandeelhoudersbesluit genomen moet worden is vastgelegd in de statuten van de B.V. en N.V. alsmede in de wet.

Tevens dient het ministerie van Justitie een verklaring af te geven dat zij tegen de wijziging van de statuten geen bezwaren heeft. Daartoe dient een formulier ingevuld en ondertekend te worden waarop is aangegeven wat er gewijzigd gaat worden. De aanvraag van deze "verklaring van geen bezwaar" wordt verzorgd door de notaris.

Wilt u meer weten ten aanzien van een statutenwijziging, maak dan vrijblijvend een afspraak met Notariskantoor Van der Tuin. Ook hebben wij voor u een brochure met nadere informatie beschikbaar.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten