Particuliere diensten van Meijer van der Tuin

Waar heb je de notaris voor nodig?

Eigenlijk voor al die zaken waaruit (financiële) verplichtingen voortvloeien en waarvan u de gevolgen
wellicht niet geheel kunt overzien.

Zoals bijvoorbeeld:
- het kopen van een huis;
- het afsluiten van een hypotheek;
- is het verstandig om een testament op te stellen, en wat zijn de gevolgen ervan;
- u woont samen, of u gaat samenwonen, wat moet u regelen (en hoe moet u dit regelen).

Dit zijn verschillende situaties waarin notariskantoor Van der Tuin iets voor u kan betekenen.

Onroerend goed
Dit omvat eigenlijk alles wat met huizen, gebouwen en grond te maken heeft. De notaris heeft onder meer de wettelijke taak wijzigingen met registergoed(eren) goed te verwerken in het kadaster (=openbaar register).

Een wijziging betreft meestal de overdracht van een huis of het vestigen van een hypotheek voor de bank, maar ook voor de vestiging van bijvoorbeeld een recht van overpad dient u naar de notaris te gaan.

Bij de aankoop van een woning stelt de notaris de notariële akte van levering op naar aanleiding van de tussen koper en verkoper in de koopovereenkomst gemaakte afspraken. Elke zaak, hoe simpel deze ook in eerste instantie lijkt, is uniek, waarbij standaardoplossingen zijn uitgesloten.

Om niets over het hoofd te zien verricht de notaris onderzoek in de openbare registers en informeert alle betrokken partijen. Zo zijn er nog veel andere zaken waarop de notaris kan stuiten en die moeten worden geregeld, voordat de akte van levering werkelijk gemaakt kan worden. Dus voordat u als cliënt de akte van levering voor de eerste maal ziet is er al heel wat "onzichtbaar" werk verricht door het notariskantoor.

Familierecht
Familierecht en erfrecht zijn van oudsher de gebieden waarin de notaris een grote, niet al te zichtbare, rol speelt. In feite speelt de notaris een rol gedurende een heel mensenleven, vanaf uw geboorte tot aan uw overlijden. Zeer waarschijnlijk hebben uw ouders bij uw geboorte ooit een testament laten opmaken om, bij hun vooroverlijden, de voogdij te regelen en om ervoor te zorgen dat bij hun overlijden het vermogen goed wordt beheerd tot het moment dat u meerderjarig zou zijn.

Een andere, veel voorkomende reden, voor het maken van een testament is, om ervoor te zorgen dat het toekomstig vermogen goed wordt beheerd en dat men bij het overlijden niet te veel belasting hoeft te betalen. In de volksmond ook wel estate-planning genoemd. Hierover kan notariskantoor Van der Tuin u adviseren.

Notariskantoor Van der Tuin kan u ook adviseren ten aanzien van de financiële en de juridische gevolgen van samenwonen of trouwen en het opstellen van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden.

Ook indien u beiden besluit uw relatie te beëindigen kan notariskantoor Van der Tuin u begeleiden en de verdeling van het gezamenlijke vermogen regelen.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten