De Koopovereenkomst

Tussen koper en verkoper gemaakte afspraken vastgelegd.

U moet daarbij denken aan zaken zoals:
- de koopsom van de woning;
- wat blijft achter in de gekochte woning;
- de datum van overdracht;
- eventuele ontbindende voorwaarden van financiering en/of een voorbehoud voor een bouwtechnische keuring;
- moet er een bankgarantie worden gesteld, en zo ja voor welke datum;

De meeste makelaars gebruiken een modelovereenkomst, welke is opgesteld in samenwerking tussen de NVM, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Meestal vindt de ondertekening van de koopovereenkomst plaats bij partijen thuis of op het kantoor van de makelaar.

Tegenwoordig kunt u zelfs zonder al te veel moeite een model koopovereenkomst vinden op internet en deze zelf aanpassen. Wel bestaat dan het reële gevaar dat u een aantal clausules/teksten verkeerd interpreteert/verwijdert, waarbij u zichzelf en de andere partij onbedoeld benadeeld.

Notariskantoor Van der Tuin geeft koper en verkoper een helder advies over het sluiten van een koopovereenkomst en kan, desgewenst, ook zelf voor partijen een koopovereenkomst opstellen, die dan in overleg met partijen bij ons op kantoor kan worden getekend.

Wilt u meer weten over het opstellen van een koopovereenkomst, maak dan vrijblijvend een afspraak met Notariskantoor Van der Tuin.

Ook hebben wij voor u een brochure met nadere informatie beschikbaar.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten